Изяви

МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС "JUVENES TRANSLATORES
 
Ученикът Виктор Младенов Величков от XI "А" клас получи отличието на Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Той се е класирал сред най-добрите в конкурса "Juvenes Traslatores" - състезание, в което участват ученици от различни училища от страните на ЕС. СОУ "Максим Райкович", град Лясковец е сред 17-те училиаща в България, одобрени да участват в престижния международен конкурс. Тази година журито е дало няколко почетни отличия, едното от които е заслужил Виктор Величков за превод от английски на български език. Той е получил Грамота за превод, който по думите на оценяващите е на изключително високо ниво. 
 


 
ОБЛАСТЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС "Цани Гинчев" и "Никола Козлев"
 
На 31.10.2014г. в Читалище "Напредък", гр. Лясковец бяха наградени ученици и учители от СОУ "М.Райкович" за постигнати успехи в областта на авторската поезия и проза. В присъствието на областния управител, кмета на града и много гости, отличените получиха материален и духовен стимул да продължават да творят. Произведенията им са публикувани в специален сборник.

 

 

 

ТЕАТРАЛЕН СЪСТАВ "МЛАДИ ТАЛАНТИ" С НАГРАДИ ОТ ФЕСТИВАЛА "БУРГАСКИ ИЗГРЕВИ

Театралния състав "Млади таланти" взе участие във фестивала "Бургаски изгреви", град Бургас за периода 24-26 Април 2014 година. Със своето представяне успя да се класира и получи следните награди:

I. Диплом „Верен приятел на Фестивала” /за 5 и повече участия в „Бургаски изгреви”/
II. Ваучер на стойност 200 лв, покриваща таксата-участие във Фестивала «Бургаски изгреви-Лято`2014: 
III. Награда „За вярност към възрожденския дух и просветителство” – Даниела Райкова – ръководител на Театрален състав „Млади таланти” – Лясковец 

 

 

 

НАЦИОНАЛНА ИНИЦИАТИВА

за дни без насилие за периода 1-19

конкурс за презентация и рисунка "доброто започва от теб"

първо място за презентация

не на насилието 7kl.pptx

 

Награденият театрален състав 2014

Грамоти от литературния конкурс