Вокална група синигерчета

Вокална група „Синигерчета” е създадена през учебната 2012/2013 година с ръководители Димитър Димитров, учител по музика, главен учител в гимназиален етап и Ивелина Георгиева – начален учител, главен учител в начален етап. През учебната 2013/2014 година ръководител на вокалната група е Ивелина Георгиева.

В нея участват ученици от ІІ до VІ клас, като репертоара се подбира според предпочитанията на участниците и техните певчески възможности.

Вокална група „Синигерчета” участва във всички празници на СОУ „Максим Райкович”, град Лясковец като създава настроение и емоции на слушателите. Те бяха гост-изпълнители на патронния празник на НУ „Никола Козлев” през 2012 година. През настоящата учебна година взеха участие в откриването на учебната година, Коледния концерт, патронния празник на училището. Предстои участие в градския концерт, послучай 24 май и изпращане на абитуриентите, и на концерта за завършване на начален етап на четвъртите класове. Интересно е съмвестното участие с мажоретния състав в СОУ „Максим Райкович”, където двете изкуства успешно се съчетават на сцената.

 

Галерия: Вокална група синигерчета