Програма "Нашият град"

Извънкласна дейност "Нашият град" е програма по предприемачество с учениците от ІІІ б клас и се осъществява с помощните материали на Junior Achievement .

"Нашият град" предоставя практическа информация за различните видове бизнес и многообразието от работни места в един обикновен град, изследване на възможности за кариера и взаимовръзката на различните отрасли в града. Учениците се учат как да прилагат уменията си на работното място и как с работата си допринасят за развитието на града. 

Комбинация от традиционната теория в съчетание с практически упражнения, подпомагани от компютърен софтуер и присъствието на доброволен бизнес консултант прави усвояването приятно и интересно. Упражненията включват: дискусии, игри, прожектиране на видео филми, творчески задачи, тестове, анкети, работа в екип, игри по роли и др.
 

"Нашият град" работи по пет глобални темиМ
 

1.     В града

2.     Да построим град

3.     Вечеря навън

4.     Как се прави вестник

5.     Можеш да разчиташ на банката.

 

Интересно е за децата, когато по всяка глобална тема посещават и разговарят с бизнес-партньори от различни области. Вече са посетили архитекта на Община Лясковец, който им показа истински схеми и планове. Учениците разбраха как да постъпят, когато решат да си построят къща. Те изработиха проекти на „Къщата на моите мечти”. Посетиха и истински ресторант – „Лесопарка”, където управителят им разкри тайните на добрия персонал и обслужване на клиентите. В банка ДСК им разказаха за програмите, които се предлагат конкретно за децата и как да си разкрият дебитни карти. Предстои посещение в печатница в гр. Г. Оряховица и издаване на класен вестник. 

 

Галерия: Програма "Нашият град"